Egy természetes, szinte háborítatlan tölgyerdő mélyén kapott helyett az a 30 hektáron elterülő állatpark, mely kétszer is elnyerte (2015/2018) az Európa legjobb állatkertje címet. Évente közel 500.000 ezer vendég és 5000 állatkerti lakos. Hogy hol? 

élmény  állatpark  nyíregyháza

Természetesen Nyíregyházán, a legek állatkertjében. 

Régi tervünk volt ellátogatni nyugati lakhelyünkről, az ország keleti részébe. Cirka 5 óra utazás után, szerencsésen meg is érkeztünk. És biztosan állíthatom, egyáltalán nem bántuk meg a hosszú utat. Sőt! 

A maga nemében már az is elég döbbenetes volt, amennyi ember készült meglátogatni az állatkertet, egy szimpla csütörtöki napon. A weboldalon található információk nem ferdítik el a valóságot, valóban rengetegen kíváncsiak a parkra, hisz még külföldről is temérdek embert fogadnak. 

2 db ingyenes parkoló áll szolgálatunkra, ottjártunkkor azonban, már az út széle is parkolónak bizonyult, kétségeim is támadtak egyből, vajon hova fog elférni ennyi ember? Feleslegesen paráztam, az állatkert valóban hatalmas, simán elnyelte az emberáradatot. 

Belépő árak: 

élmény  állatpark  nyíregyháza

Ha sikerült bejutnunk, mindenképp vegyük igénybe a bejáratnál kapott térképünket, hisz megsúghatom előre: nekünk 5 teljes óránkba telt, mire mindent megnéztünk, pedig igazán sehol sem időztünk sokáig. Szülőknek jó hír, hogy már a bejárat előtt kis húzós kocsikba ültethetjük a gyerkőcö(ket)t, ha nem szeretnénk cipelni ő(ket)t. Praktikus megoldás és óriási könnyebbség, hogy anyunak/apunak sem feltétlenül kell derékfájdalmakkal küszködnie a túra végére.  

Szerencsére számos étkezési lehetőséget is találunk a hosszú séta során, hatalmas étel-ital választékkal várják, a sokszor igencsak megfáradt látogatókat. Nekünk sikerült a tevékkel ebédelni, miközben a majmok kifutójára is jól ráláthattunk. 

élmény  állatpark  nyíregyháza

Valóban különleges atmoszférája van a helynek. Emellett külön kiemelendő néhány igen izgalmas helyszín. Úgymint a Trópusi ház vagy Tarzan ösvénye, meg az Ócenárium a cápákkal. 

élmény  állatpark  nyíregyháza

élmény  állatpark  nyíregyháza

élmény  állatpark  nyíregyháza

Egy biztos, az állatkert révén megtapasztalhatjuk, mennyire sokszínű és különleges az állatvilág. Mindezek mellett pedig, számos állatbébivel is találkozhatunk, akiket rendklívül ötletes módon, egy-egy gólyahír táblával jeleztek a kifutókon.

Merthogy az állatpark tagja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA: European Association of Zoos and Aquaria). Így 70 fajmegmentési, tenyésztési programban is részt vesz. 

élmény  állatpark  nyíregyháza

És, ha még mindig nem lett volna elég az izgalmakból, a kifutók mellett táblával jelzik a látványetetések időpontját, így, ha szeretnénk részt vehetünk például a mindig izgalmas fóka shown is. De talán mondanom sem kell, hogy a legjobb, ha egyetlen kifutót, helyszínt sem hagyunk ki, hiszen minden állat egytől-egyig lenyűgöző, ki-ki a maga módján.

élmény  állatpark  nyíregyháza

élmény  állatpark  nyíregyháza

Mindent egybevetve, a nyíregyházi állatpark valóban méltó a nevéhez. Igazi családbarát hely, üdítő szórakozást biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt, miközben legfontosabb feladatának mégiscsak az állatok jólétének biztosítását tartja. Rendezett, tágas kifutók, szép környezet, vendégbarát fogadtatás. 

Aki teheti, mindenképp látogasson ki. Nem fog csalódni. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is. 

És, ha nem akarsz lemaradni a legújabb utazási tippekről, akkor kövesd a blog Facebook oldalát is. 

Élmények, programok, rendezvények, túrák, csodahelyek

Határon Innen és Túl